Friday, March 4, 2011

The Confession

The Confession
Riik: UK, Eesti
Aasta: 2010
Žanr: Draama

Lühifilm kahest poisist, kes on õppimas ühes religioosses koolis. Ees on ootamas esimene pihtimine. 9-aastane Sam on aga pabinas, sest tal ei ole mitte midagi üles tunnistada. Alati on Sam olnud paipoiss ning pahategusid teinud pole. Sami sõber Jacob leiab aga probleemile lahenduse - tuleb mingi pättus korda saata. Jacobil ideedest puudust pole, sest tema näol on tegemist ulaka rüblikuga. Nad lasevad rotti põllul asuva hernehirmutise ning asetavad selle keset sõiduteed, et hirmutada mingit talumeest. Paraku talumees pöörab enne hernehirmutiseni jõudmist ära, kuid teisest suunast tuleb sõiduauto, mis hernehirmutisega kokkupõrke vältimiseks sõitab teelt välja. Autos olnud pere hukkub.
Sam on paanikas, kuid Jacob käsib tal juhtunust vaikida. Poiste vahelise rüseluse käigus lükkas Sam Jacobi mingisse sügavikku ning Jacob ilmselt hukkus. Pihitoolis istudes ei suutnud Sam aga juhtunud sündmuste kohta midagi kõssata ning valetas.
Filmis on huumorit ja traagikat. Näitlejatöö väga hea, arvestades, et peaosades olid lapsed. Oscarit ei saanud, oleks ju võinud, kuigi ma pole näinud konkurentide töid. Tõesti suurepärane film. Ahjaa, film ju Eesti oma poisi Tanel Toomi tehtud.

Treilerilaadset asja ei leidnud, seega esimesed 3 minutit filmist:

No comments:

Post a Comment