Saturday, March 5, 2011

Die Welle

Die Welle (The Wave)
Riik: Saksamaa
Aasta: 2008
Žanr: Draama

Koolis on käimas projektinädal ning toimuvad erinevad huvitavad õppeained. Õpetajahärra Wenger on tegemas tundi autokraatiast. Tal tuleb idee näidata õpilastele diktaatorlust seda ise läbi mängides. Luuakse rühmitus, mille nimeks pannakse "Die Welle" (laine). Paraku õpetaja ägedad plaanid võtavad karmid pöörded. Õpilased elavad sellese väga sisse ning rühmitus moodustab nende elust tähtsa osa. Oma võimu näitamiseks soditakse näteks terve linn oma sümboolikat täis jne.
Osad õppurid saavad aru, et see õppe-eesmärgil loodud rühmitus on käest ära läinud ja alustavad vastutegevust. See põhjustab erinevaid konflikte. Lõpuks saab rühmituse halvast mõjust aru ka herr Wenger, kes otsustab asjale lõpu teha. Paraku on üks õpilane võtnud "Die Welle" enda elu eesmärgiks ning hakkab relvaga vehkima. Selle käigus haavab ta ühte õpilast ning seejärel laseb end maha. Härra Wenger läheb ägeda idee untsu minemise eest vee ja leiva peale.

Jätkakem taas Saksa lainel. Erilisi ootusi selle filmiga seoses polnud, kuid üllatusin meeldivalt. Väga hea film oli. Peale filmi vaatamist jätkub mõtteainet küllaga ning tekib küsimus, kas see ka päriselt võimalik oleks. Tõesti, film meeldis nii väga, et on platseerunud edetabelis esikohale. Lisaks olen avastanud enda jaoks ägeda näitleja - Jürgen Vogel (mängis ka filmis "Ein Freund von mir".

Treiler:

No comments:

Post a Comment