Saturday, October 8, 2011

Matka Teresa od kotów

Matka Teresa od kotów (Mother Teresa of cats)
Riik: Poola
Aasta: 2010
Žanr: Draama

Ühe perekonna elu enam-vähem ühe aasta vältel. Alguses on kõik ilus, koju saabub sõjatandril käinud isa ning elu tundub taas hästi minevat. Paraku hakkavad asjad muudkui allamäge minema. Sageli on selle põhjustajaks pere vanim poeg Artur, kelle suhtumine vanematesse on nõme. Ei, see Artur pole mingi 15-aastane pubekas, vaid juba täismees. See Artur saab niiöelda enda käpa alla ka noorema venna, kes käib muudkui suure ja kõikvõimsa venna sabas. Arturil on müstilised võimed, mis võimaldavad tervendada ning ta suudab lugeda mõtteid (väidetavalt). Ehk siis on tegu Poola versiooniga Nõia-Intsust? See selleks.
Artur koostöös oma vennaga ajab kõigepealt kodust minema oma isa (kasutades Arturi võimeid). Peale seda suurenevad aina enam pinged vendade ning ema vahel. Artur ja vend tapavad seejärel oma ema ning lahkuvad kodust. Peale isa lahkumist koju appi tulnud ema sõbranna otsib ema viis päeva, kui lõpuks avastab ema laiba poiste toa kapist. Mendid võtavad poisid kinni ning viivad vangimajja. Ehk siis rikkus Artur lisaks enda elule ka oma väikevenna elu. Palju õnne talle selle eest!
Ahjaa, filmi nimes peituv kassiteema on seetõttu, et emal oli ilgelt palju kasse ja kui tänaval mõnda kodutut kassi nägi, siis haaras aga jälle kaasa.

Filmi teeb huvitavaks see, et sündmused ei jookse mitte õiges järjekorras, vaid tagurpidi. Ehk siis filmis toimus esimesena vendade arreteerimine ning liigub kuni pereisa saabumiseni sõjatandrilt. See tegi küll filmi huvitavaks, aga paraku mitte paremaks. Kohati oli raske jälgida ning sündmusi järjestada. Üldiselt selles filmis muud välja tuua polegi. Tegu on ilmselt sellise filmiga, mille sisu ma varsti enam meenutada ei suuda. Filmi käigus vahepeal tähelepanu hajus ning tegelesin muude asjadega. Ilmselt on üritatud teha kvaliteetfilmi, aga veits läks nihu ning ei kukkunud piisavalt põnev välja. Aga ega see nüüd totaalselt hull kah polnud. Mainimist väärib ka asjaolu, et minu arvates on Arturit kehastanud näitleja Leonardo DiCaprioga väliselt natukene sarnane.

No comments:

Post a Comment