Wednesday, October 5, 2011

Harjunpää ja pahan pappi

Harjunpää ja pahan pappi (Priest of Evil)
Riik: Soome
Aasta: 2010
Žanr: Põnevik

Põhjanaabrite põnevusmärul, mille peategelaseks on uurija Harjunpää. Tema tütar tapeti vägivaldselt ning selle tõttu pole tema pere elu enam kunagi endine. Harjunpääl on kogu aeg sisimas soov mõrvarile kätte maksta. Mõrvari vanglast vabanemise päeval ta võtabki selle sammu ette, kuid lõpuks jõuab siiski Harjunpää kaasuurija vahele. Harjunpääl on segased lood ka perekonnas ning lõpuks otsustab Harjunpää kodust välja kolida.
Sellega paralleelselt on Harjunpää ning tema partneri ülesandeks lahendada sarimõrvamüsteerium, kus üks kapuutsiga tüüp tapab neid inimesi, kes on olnud vägivaldsed oma pere vastu. Niimoodi üritab ta tapetute perekonda päästa ning vabastada. Nimelt on mõrvaril endal olnud karm lapsepõlv, sest ta isa oli jota ning vägivaldne jobu. Lõpuks keerab mõrtsukas täiesti ära ning viib endaga kaasa Harjunpää naise ning teeb temaga igasugu koletusi. Aga nagu ikka, siis ka seekord on uurija tubli ja vapper mees ning lahendab olukorra.

Päris korralik põnevusfilm, piisavalt huvitav lugu ning teostus samuti soliidne. Kritiseerida otseselt midagi vist polegi. Siiski ei olnud see nüüd ka nii-nii-nii hea, midagi oli ikkagi puudu. Aga kahtlemata vaatamist vääriv film. See oli ka huvitav, et kõik filmis esinevad tegelased on ilged metalpead (mis on iseenesest äge), kaasa arvatud politseinikud. Näitab, et soomlased on ikka metalrahvas
.


No comments:

Post a Comment