Wednesday, September 28, 2011

Varnų ežeras

Varnų ežeras (Crow Lake)
Riik: Leedu
Aasta: 2007
Žanr: Pere

Küla hambutud poisiklutid on moodustanud ilgelt vinge gängi ning siis tuusavad üheskoos ringi. Kuna nende küla asub militaarlennuvälja kõrval, siis käivad nad alatasa piilumas, kuidas lennukid sõidavad ning mis lennuväljal toimub. Küla lähedal on end sisse seadnud üks kodutu onu. Paraku onu ei tea, et nood majavaremed, kus ta tudub, kuuluvad niiöelda sellele karmile gängile. Gängsteritele ei meeldi, et onu seal magab ning hakkavad teda piinama. Loobivad ta sokke, varastavad ta mantli ning kõige tipuks viskavad talle suitsugranaate. Poistel oli üks huvitav isevalmistatud lennumasin, millega nad huviga tegelesid. Too kodutu onu paneb aga selle lennumasina kättemaksuks põlema, mistõttu on poisid nukrad. Kodutu mees aga pakib sellegipoolest asjad ning läheb elama Pariisi. Ahjaa, need gänsterist väikesed kaabakad muudkui pilluvad erinevaid roppuseid. Kas see peaks miskitmoodi õpetlik olema?

Üldiselt ma ei näinud filmil mingit otsest pointi, reeglina on ju neil niinimetatud perefilmidel mingi ilge moraal, et lastest paremad inimesed kasvatada. Film ei paistnud otseselt silma mitte millegi poolest. Tore oli näha Leedu õhuväe lennukeid.
Ei, mulle ei meeldi mingid lastefilmid, kuid sattusin sellele kogemata ning egas midagi, otsustasin ära vaadata. Vaatasin seda juutubist. Heast pildikvaliteedist lugu pidavatele inimestele võib see tunduda loomulikult kohutavana.

Film täies pikkuses (antud kanalis on veel mitmeid ägedaid Leedu filme, mingil ajal vaatan kindlasti jälle nii mõndagi):

No comments:

Post a Comment