Friday, February 25, 2011

Arn: The Knight Templar

Arn: The Knight Templar
(Arn: Tempelriddaren)
Riik: Rootsi & CO
Aasta: 2007
Žanr: Seiklus, draama

Isa viib väikese poja (Arn) kloostrisse mungaks, kuna Jumal olevat nii tahtnud. Kloostris elades treenis üks mees teda ning kasvatas temast tubli rüütli. Peale lapsepõlve veetmist mungana, naases ta tagasi koju. Seal kohtus ta naisterahvaga, kellega tekkis Arnil säde. Paraku oli naisterahvas lubatud teisele mehele ning tekkisid suured intriigid. Naine saadeti karistuseks kloostrisse ning Arn saadeti Pühale Maale sõdima. Mõlemad pidid neis paikades veetma 20 aastat. Kloostris sündis naisel poeg, kes võeti tema juurest ära (naine elas teadmatuses, kas poeg elus on). Pühal Maal võitles Arn Jeruusalemma pärast. Lõpuks kaotati lahing araablastele, kes tapsid kõik Arni salka kuulunud mehed peale Arni enda, sest nimelt oli Arn päästnud varem vastaste pealiku elu.

20 aastat sai mööda ja mõlemad said naasta koju. Kodus kohtuti oma elus ja terve pojaga. Peatselt tuli Arnil jälle lahingusse astuda. Naaberhõim või midagi taolist kuulutas Arni hõimule sõja. Arn võttis juhtimise enda kanda ning astuti vapralt lahingusse. Kaadrid sellest lahingust olid päris ägedad. Lahing võideti ning suunduti tagasi kodukülla, paraku oli Arn saanud haavata ning ta suri. Seega, Arn ja ta naine olid üksteisest eemal 20 aastat ning peale seda said nad samuti koos olla väga lühikest aega.

Tegu on Skandinaavia kalleima filmiga (vähemalt siis, kui see välja lasti). Kahtlemata kulub tõesti sellise filmi tegemiseks päris mitu raha. Film ise ei olnud minu jaoks midagi väga vaimustavat, kuid kindlasti polnud tegu halva filmiga. Kellele pakub huvi sõjandus (mõõkade ja vibudega), siis vägagi huvitav film. Film põhineb Jan Guillou triloogial.

Treiler:

No comments:

Post a Comment