Thursday, January 27, 2011

Babel

Babel
Riik: Prantsusmaa, USA, Mehhiko
Aasta: 2006
Žanr: Draama

Film räägib korraga neli lugu, mis toimusid üksteisega lähestikku ning on omavahel seotud. Juttu tuleb kahest vennast, kes tulistavad šaakalijahi käigus pulli tehes Ameerika turisti, ja nende perekonnast. Teine lugu räägib Ameerika turisti ja tema mehe läbielamistest peale tulistamist. Kolmandas loos on tegelasteks ameeriklaste lapsed ja hoidja ning neljandas keerleb asi ümber tüdruku, kelle isa relvaga tulistati ameeriklast. Keeruline, kas pole?
Veidikene täpsemalt siis. Kaks marokolasest venda pidid minema šaakaleid laskma, kuid jahi käigus tekkis poiste vahel võistlusmoment, kes laseb paremini jne. Sihtmärgiks võeti turismibuss, sest taheti vaadata, kas kuulid nii kaugele ka lendavad. Paraku tabas üks kuul bussis viibinud naisterahvast. Naisterahvas viidi lähedal asuvasse külla, kus asuti ootama kiirabi, mida ei tulnud ega tulnud. Lõpuks saadeti siiski helikopter ning naise jaoks kujunes kõik õnnelikult.
Politsei suutis välja selgitada tulistajad ning asus neid otsima. Vennad üritasid koos isaga külast lahkuda, kuid põgenemise käigus tekkis perel politseiga tulevahetus, kus sai raskelt vigastada(ehk isegi surma, jäi lahtiseks) vanem vend, kes tegelikult turisti ei tabanud. Noorem vend võttis peale seda süü enda kanda.
Haavata saanud ameeriklanna lapsed olid kodus mehhiklasest hoidjanna valvata. Kuna hoidja poeg oli abiellumas ja lapsi polnud kuhugi jätta, võttis hoidja lapsed Mehhikosse kaasa. Pulmad kujunesid meeleolukalt nii lastele kui ka hoidjale (eriti jäi meelde poisi reaktsioon, kui ta vaatas pealt seda, kuidas kanal pead otsast keerutati). Öösel viis lapsed ja hoidja tagasi natukene napsitanud mees, kellel tekkisid piiril sehkendused politseiga. Seal otsustas mees gaasi põhja panna ning illegaalselt piiri ületada. Hoidja ja lapsed jättis mees keset kõrbe, kus tuli mööda saata öö. Päeval asus hoidja abi otsima, mille ta ka leidis. Lugu lõppes suhteliselt õnnelikult (vähemalt laste jaoks). Hoidja saadeti karistuseks maalt välja.
Neljas lugu omas teistega pisut vähem seost. Lugu keerles ümber seksinäljas kurttumma jaapanlanna, kelle isa oli kunagi kinkinud oma relva, millega nüüd tulistati ameeriklast, ühele marokolasele. Selle loo kohta eriti midagi rääkida pole, lihtsalt väärib mainimist, et see tüdruk oli ülimalt haiglane.
Film meeldis mulle väga ning soovitan ka teistel vaadata. See näitab ilmekalt, kuidas võib nii sinu, kui ka kellegi teise elu muutuda silmapilkselt mingi lolli otsuse tõttu. Sealjuures ei saa mõni osapool sellesse mitte midagi parata.

Treiler:

No comments:

Post a Comment