Monday, January 24, 2011

The Secret In Their Eyes

The Secret In Their Eyes
(El secreto de sus ojos
)
Riik: Argentiina
Aasta: 2009
Žanr: Draama

Film endisest uurijast, kes otsustas 25a taguse juhtumi põhjal raamatu kirjutada. Film rääkis tollest juhtumist ja selle uurimise tagamaadest. Juhtumiks oli noore naise vägistamine ning tapmine. Mõrvar saadi peale pikka ja rasket uurimist kätte, talle määrati eluaegne vanglakaristus, kuid ebapädevate ametnike tõttu lasti ta kohe vabadusse (pätt hakkas korrakaitseorganitega koostööd tegema). Naise tapmist elas valusalt üle naise poiss-sõber, kes ei suutnud elada teadmisega, et mõrvar on vaba.
25 aastat hiljem raamatu tegemise käigus läks uurija kohtuma poiss-sõbraga, kes ei olnud üldse vaevatud naise tapmisest. Uurija avastas lõpuks, et mees oli kaabaka kinni püüdnud ning lukustanud ta enda keldris asuvasse kongi. Nii andis ta pätile teenitud eluaegse vanglakaristuse.

Esimese tunni filmist veetsin igavledes ja suutmata filmi süveneda. Lõpuks hakkasid asjad huvitavamaks muutuma, eriti lõpp. Iseenesest ju filmil viga polnud, kuid kas ta nüüd parima võõrkeelse filmi Oscarit väärt on... Üldiselt on antud film teeninud tohutult positiivset vastukaja ning kirjeldatud kui kõigi aegade parimat filmi. Ega ta nüüd nii hea ka ei ole.
Treiler:

No comments:

Post a Comment